La història de la nostra Associació

La nostra associació existeix gràcies a un anunci al diari a finals de 1990, en el qual es convocava a una trobada al bar de l’estació de RENFE de Girona. Les diverses trobades següents van portar a que el 22 de març de 1991 l’Associació fos inscrita al registre d’entitats de la Generalitat de Catalunya.

Després d’aquesta primera fase calia trobar un local.
No va ser fàcil, però el dia 16 d’abril de 1994 vam poder accedir al nostre primer estatge a l’estació de Renfe de Girona, on hi vam posar una maqueta d’escala N i d’altre material ferroviari en exposició.

El 23 d’abril del mateix any organitzem la primera trobada de vapor viu a la ciutat de Girona, amb un gran èxit de públic.

El febrer de 1996 comencen els contactes amb Renfe Patrimonio per parlar de la cessió de l’estació de Fornells de la Selva com a seu de la nostra associació, i l’objectiu és finalment assolit.

El dia 9 de març de 1997 es celebra una jornada de portes obertes a l’estació de Fornells, on el públic pot veure com una estació abandonada s’ha transformat en un lloc esplèndid digne de ser visitat. Cal destacar aquí les moltes hores de treball voluntari i anònim per part dels socis pel condicionament del local.El 9 d’agost de 1997 s’aconsegueix salvar mobiliari de gran valor de l’estació de Breda.

El 29 d’agost de 1997, el tractor de maniobres 10413 de Renfe, es portat des de l’estació de Girona Mercaderies fins a les immediacions de la nostra seu.
Disposant ja d’un local adient, es comença a pensar en el muntatge d’un circuit de tren tripulat de caràcter permanent, el qual és acabat i inaugurat el 1998.
El 1999 es va construir la maqueta d’H0 que tenim a l’antic magatzem de mercaderies de l’estació.

El 2003 s’arrangen els dos edificis auxiliars: per una banda l’antiga caseta del guardaagulles, que passa a ser cotxera i tallers del tren tripulat, i l’edifici dels lavabos i llamperia, que són recondicionats amb uns lavabos moderns i una ampliació de la zona de llamperia per ser usada com a taller i magatzem.

El 2005 participem en la nostra primera trobada de mòduls H0, organitzada per la Federació Catalana.

El desembre del 2006 augmentem la col·lecció de material històric preservat, amb la locomotora SFG-7 del tren de Sant Feliu (que també havia circulat al Tramvia del Baix Empordà), i el cotxe de viatgers OG C-10 del tren d’Olot.

Durant el 2010 i 2011 es construeix la maqueta H0, totalment digital, que ha de servir d’homenatge al 150è aniversari de l’arribada del ferrocarril a la ciutat de Girona (3 de març de 2012). La maqueta i molt del nostre material preservat s’exposa a la Casa de Cultura de Girona durant 3 mesos el 2012.

Darrerament la gran fita ha estat ampliar l’horari d’obertura a tots els diumenges de l’any excepte l’agost, i els dimarts a la tarda per fer-hi sessions de treball, o simplement passar una bona estona amb els companys d’afició.