Material preservat

A Fornells de la Selva, al voltant de l’estació museu on tenim la seu, hi ha dues locomotores i un cotxe preservats.
El tractor 10413 (304.013) hi és present des del 1997.
El desembre de 2006 augmenta la nostra col·lecció de material històric preservat, amb la locomotora SFG-7 del tren de Sant Feliu, i el cotxe de viatgers OG C-10 del tren d’Olot. Unes autèntiques joies que podem contemplar tot visitant el circuit de tren tripulat.
Són visitables prèvia petició.

A continuació us donem més detalls d’aquest material preservat:

Tractor de maniobres Renfe 10413

Aquest tractor estava assignat a l’estació de Girona Mercaderies, i va ser la darrera màquina en treballar-hi com adscrita a aquesta estació. Quan es va decidir donar-la de baixa, el sr. Pere Castaño, va fer tots els possibles per que fos portada a l’Associació.

Efectivament, el dia 29 d’agost de 1997, amb la col·laboració de Grues Pallí, es fa el trasllat amb l’ajut de dues grues de gran tonatge i un transport especial fins a les immediacions de la nostra seu.

Val a dir que en Pere Castaño, que va ser el seu maquinista durant anys i soci fundador, va tenir molt a veure amb la consecució d’aquesta fita.

Locomotora SFG 7 del tren de Sant Feliu – Girona (S.F.G.)

Aquesta locomotora va començar a prestar servei al Ferrocarril d’Onda a Grao de Castelló, des d’on va ser traslladada al Tramvia del Baix Empordà durant la dura postguerra dels anys quaranta.
Va prestar nombrosos serveis en aquest ferrocarril durant els anys cinquanta.

El 1956 va ser tornada al Ferrocarril d’Onda al Grao de Castelló tot i que a finals de gener de 1965 va tornar a Girona, aquest cop al Tren de Sant Feliu, juntament amb la seva bessona núm. 5.
El fet és que va arribar en un estat molt deficient i sols van prestar servei durant uns quatre mesos amb composicions de pes molt reduït.
A la clausura de la línia, el 1969, va ser salvada pel Grup Excursionista i Esportiu Gironí, des d’on va arribar a Fornells de la Selva el desembre del 2006.

Cotxe OG C-10 del tren d’Olot – Girona (O.G.)

Fabricat per l’empresa britànica Cravens el 1901, per encàrrec de la companyia Olot & Gerona Railway Company, aquest cotxe de viatgers va ser salvat de la destrucció gràcies al Grup Excursionista i Esportiu Gironí (GEiEG) la tardor de 1969.

Es tracta d’un vehicle de dos eixos, amb carrosseria de fusta i amb tres compartiments, que va estar a les instal·lacions del GEiEG del barri de Sant Narcís de Girona fins el dia 29 de desembre de 2006, data en la qual va ser traslladat fins a Fornells de la Selva gràcies a un conveni entre el GEiEG, l’Ajuntament de Fornells de la Selva, i l’Associació d’Amics del Ferrocarril de les Comarques de Girona.