Arrenquen els serveis de Rodalies a les comarques gironines

Amb 8 serveis per sentit i dia, milloren fins a doblar la freqüència en algunes estacions.

Text i fotografíes: Aaron Gil .- El passat 19 de Març, dia de Sant Josep, va tenir lloc la presentació oficial de la primera línia del que serà el nucli de rodalies de Girona, a càrrec de l’Alcalde de Girona, el Sr. Carles Puigdemont, el Conseller de Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Santi Vila, així com de la Ministra de Foment del Govern Espanyol, la Sra. Ana Pastor.

La compareixença, que va durar poc menys de mitja hora, va servir per presentar els nous serveis, que connectaran Mataró i Figueres sense transbordaments, així com també per a explicar els plans que tenen ambdues administracions envers dels projectes de mobilitat a la provincia de Girona. Així doncs, es va parlar de la posada en marxa d’aquesta nova línia, anomenada RG1, que sortint de la capital del Maresme, recorrerà el trajecte compartit amb la barcelonina R1 fins a l’estació de Maçanet-Massanes, on continuarà juntament amb els trens de la línia regional R11 fins a Girona i Figueres.

IMG_8398
Faristol amb l’esquema de la línia i totes les seves parades

 

Aquests nous serveis, que començaran dilluns 24 de març, no seran exclusius de la zona de Girona. De fet, realment es tractaran de trens ja existents de la línia R1 entre L’Hospitalet de Llobregat i Mataró, que seràn prol·longats fins a Figueres, oferint així plè accés a la costa del Maresme des de les poblacions situades al nord de Maçanet, on fins ara s’havia de transbordar de tren. El material utilitzat serà de la sèrie 447 en un principi, però de cares a l’estiu, quan augmentarà la demanda, és possible que també sigui prestat pels Civia, també presents a la R1. Segons la ministra Pastor, serà en aquesta època quan s’augmentarà el nombre de places ofertes, de 4000 diàries a 7500, però no va precisar si seria doblant les composicions o, pel contrari, afegint noves freqüències.

Si bé es tracta d’una molt bona noticia, la línia neix amb poca ambició, i és que de moment només funcionarà de dilluns a divendres, quedant els caps de setmana tal i com fins ara, amb un tren cada dues hores entre Maçanet i Figueres i havent de transbordar per anar al Maresme. Tot i això, no es pot negar que, en el cas d’algunes estacions només servides actualment pels trens Regionals, s’arribarà a doblar la freqüència de pas, passant de 2 hores a només 1. Així, poblacions com Celrà, Camallera o Fornells de la Selva tindran 32 circulacions per dia, xifra que creix fins a les 60 de Flaçà i Figueres i 62 de Girona, Caldes de Malavella, Sils i Maçanet.

També es va parlar de la integració tarifària dintre de l’ATM Àrea de Girona, que es posarà en marxa al segon semestre del present any per als municipis ja adherits (que dins de la RG1 seria des de Maçanet fins a Flaçà), i més endavant per als restants (principalment Figueres, que ara en queda fora).

En qualsevol cas, els habitants gironins estem d’enhorabona per aquest nou servei, i esperem que dóni bons resultats, encoratjant més linies i millor servei.
Enllaç als horaris de la nova línia – Gencat.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *