Maquetes

Maqueta Modular H0

Aquesta maqueta és actualment la principal maqueta de l’associació. A pesar de ser modular, es manté sempre al mateix lloc amb la mateixa configuració.

A aquesta maqueta s’hi ha representat principalment l’estació de Girona, a l’època anterior a l’arribada del AVE, amb el seu viaducte i zones properes. A banda hi ha dos bucles de retorn que completen el circuit i una platja de vies oculta per estacionar trens.

Aquesta maqueta permet la circulació de trens tant analògics com digitals, sempre de corrent continua, amb cantonaments i senyals lluminoses (semàfors) automàtics.
Amb un commutador es pot seleccionar si es volen fer circular trens analògics o digitals. Per defecte sempre està en digital.
Els trens que circulen en digital per la maqueta es poden controlar amb un multimouse o amb el Roco Z21.

A continuació en podeu veure fotos.

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6
IMG_1241
next arrow
previous arrow

Maqueta secundària H0

Conservada en una sala de la estació, a la part esquerra, a darrera del bar, ocupa el fons de l’habitació. Va ser feta per n’Emili Figueras i Roca, i actualment és patrimoni de l’Ajuntament de Fornells de la Selva.

A la maqueta poden circular trens analògics per la via sentit horari i trens digitals per la via sentit antihorari. A part hi ha una via que puja a la muntanya que està programada amb un temporitzador que controla quan el tren ha de pujar i quan ha de baixar.

Va ser realitzada fa molt temps sense tenir en compte estandars de construcció de maquetes modulars, i els trens que circulaven eren llavors a escala 1:100, però avui dia els vagons i trens a escala H0 1:87 tenen problemes per passar per les corbes, túnels i edificacions ja que té radis de corba molt tancats. El pas del temps ja comença a veure’s reflectit a la maqueta, inclús el panell de control ja és model d’una altra època, encara que convisqui amb el digital més actual de Roco, el “Maus”.

Donat aquests problemes actualment aquesta maqueta es troba en fase de millora (des del març de 2017) en la que es convertirà a via de tipus K per permetre tant la circulació de trens en corrent contínua com trens en corrent alterna (via tipus Marklin) així com la millora dels radis de corba, estabilització de la plataforma que aguanta les vies entre altres millores.

Podeu veure fotos a continuació.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
IMG_3369
IMG_0396
IMG_0395
IMG_0392
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
maqueta4
maqueta0
maquetaa
maqueta9
maqueta8
maqueta7
maqueta6
maqueta5
maqueta3
maqueta2
maqueta1
next arrow
previous arrow

Maqueta N

Aquesta maqueta, de caràcter provisional, la fan servir els socis dedicats a l’escala N. Actualment està aprovada la construcció d’una maqueta nova més gran però encara no hem iniciat la seva construcció, estem en fase de planificació.

La maqueta està basada en un antic Iberama d’Ibertren i permet circular trens d’escala 2N tant en analògic com en digital (només un tipus a l’hora, seleccionable amb un interruptor).

Podeu veure fotos a continuació.

20220819_172836
20220819_190300
2017-04-09-17.28.46
next arrow
previous arrow

Maquetes dels socis

Podeu veure les maquetes que tenen els nostres socis a casa seva fent clic a l’enllaç que hi ha a continuació: http://www.asafegi.com/activitats/maquetes-dels-socis/